11.8.09

Ρατσιστική δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΛΑΟΣ


Με αφορμή την τραγική ταυτοποίηση των αιχμαλώτων στρατιωτών που αγνοούνταν από το 1974, αλλά και της άνανδρης δολοφονίας της οικογένειας ελληνοκυπρίων στην Λάπηθο, ο εκπρόσωπος τύπου του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναργερμού έκανε την εξής δήλωση:

«Οι τουρκολάγνοι του πολιτικού συστήματος πήραν την απάντηση της πραγματικότητας, με τα τραγικά ευρήματα στην πολύπαθη Κύπρο. Η συμπεριφορά της Τουρκίας, στο διάβα των αιώνων, παραμένει η ίδια: το μαρτυράει η ιστορία της, οι πράξεις της, τα εγκλήματά της. Τέτοιες στιγμές, ανασύρεται στη μνήμη μας η γενοκτονία των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Αρμενίων, καθώς και οι άνανδρες δολοφονίες του ''Αττίλα''. Κατά τα άλλα, επιβάλλεται να τους βάλουμε στην Ε.Ε., όπως επιθυμεί η κα Μπακογιάννη και ο κ. Καραμανλής…».

Είναι πράγματι εντυπωσιακό πως μπορούν να μαζευτούν τόσες άστοχες και αποκομμένες από την ιστορική εμπειρία της Κύπρου φράσεις σε μία μικρή παράγραφο.

Η δήλωση του ΛΑΟΣ είναι

α) ρατσιστική, γιατί δεν καταδικάζει απλά την ενέργεια μίας επιθετικής μιλιταριστικής σύμπραξης μεταξύ Τούρκων και Τουρκοκύπριων εθνικιστών, αλλά αναφέρεται στην ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, λες και η Τουρκία ως κράτος υπάρχει για πολλούς αιώνες, λησμονώντας παράλληλα πως η εξωτερική πολιτική και ο επιθετικός χαρακτήρας της Τουρκίας δεν οφείλεται σε κάποια γονιδιακή ανωμαλία, αλλά σε πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες (κεμαλισμός, στρατοκρατία, ισλαμισμός κ.α.), τους οποίους ένα κόμμα σαν το ΛΑΟΣ θέλει να συστήσει με την "λαϊκή ορθόδοξη" μάσκα τους και στο δικό μας κράτος.
Αναφέρεται η παράγραφος στην "πολύπαθη Κύπρο". Δεν μας λέει όμως πως συνέβαλλαν οι ιδεολογικοί τους πατεράδες, οι διαβόητοι Χίτες στα πάθη αυτού του τόπου. Δεν μας λέει τίποτε για την διαδικασία εθνοκάθαρσης στην οποία πρωτοστάτησαν και τα δικά τους αίσχη στο νησί.

β) άστοχη πολιτικά γιατί κανείς δεν ισχυρίζεται πως η Τουρκία πρέπει να μπει στην Ευρώπη όπως είναι. Μιλούν οι υπέρμαχοι της ένταξης για μία Τουρκία που θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, που θα προχωρήσει στις αναγκαίες εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και θα λύσει τα ζητήματα με τις γειτονικές της χώρες. Μία τέτοια Τουρκία είναι επιθυμητή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μία τέτοια Τουρκία θα λύσει πολλά από τα προβλήματα της Ελλάδας, που δίνει κάθε χρόνο υπέρογκα ποσά του προϋπολογισμού της σε εξοπλισμούς. Κανείς δεν είναι αισιόδοξος για αυτή την προοπτική, καθώς η γειτονική χώρα έχει δομικές αδυναμίες οι οποίες φαίνονται κάθε φορά που επιχειρούνται οι απαραίτητες αλλαγές.
Όμως είναι πολιτικάντικη κίνηση και αήθης πρακτική η χρησιμοποίηση τέτοιων τραγικών γεγονότων που συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για να περαστούν μηνύματα εμφανώς ρατσιστικά και αντιεπιστημονικά, που ξέρουμε πόσο πολύ έχουν βλάψει Ελλαδα και Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου