26.3.09

Χαιρετισμός του Συνασπισμού μέσω της πολιτικής μας κίνησης στο 8ο Συνέδριο Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών Κύπρου



Η Πολιτική μας κίνηση είχε την χαρά να παρευρεθεί στο κρίσιμο 8ο συνέδριο του κινήματος Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών Κύπρου. Tον χαιρετισμό του ΣΥΝ μετέφερε το μέλος της Πολιτικής Κίνησης Κύπρου Τάσος Χοβαρδάς, λέγοντας τα παρακάτω:

"Αγαπητοί φίλοι/αγαπητές φίλες,

Χαιρετίζουμε θερμά το 8ο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος σας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες σας.

Ο Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας συνδέεται με το Κίνημα των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών της Κύπρου με ειλικρινείς συναγωνιστικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, εδώ και πολλά χρόνια.
Έχουμε συναντηθεί πολλές φορές σε κινητοποιήσεις εναντίον του πολέμου και υπέρ της ειρήνης στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και σ’όλο τον κόσμο. Εμπνεόμαστε από κοινές ιδέες για την οικολογία και το περιβάλλον, για αποπυρηνικοποιημένη Ευρώπη, Βαλκανική, Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. «Οι άνθρωποι και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη» είναι κοινό μας σύνθημα με το οποίο έχουμε συμπορευτεί στον ευρωπαϊκό χώρο.
Ζούμε σε μια εποχή πρωτόγνωρων παγκόσμιων εξελίξεων, που χαρακτηρίζονται από την χρεωκοπία της νεοφιλελεύθερης, καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ. Αυτή είναι η αιτία τόσο για την βαθειά οικονομική κρίση όσο και για την ραγδαία καταστροφή του περιβάλλοντος. Συνεπώς, σήμερα, ο αγώνας για την σωτηρία του πλανήτη συνδέεται στενότερα με το αίτημα της ριζικής αλλαγής του κόσμου και της Ευρώπης στην βάση των ιδεών και των αξιών της ειρήνης, της δημοκρατίας, της οικολογίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του
αντιμιλιταρισμού, του αντιρατσισμού και του φεμινισμού.
Οι αγώνες για τις ιδέες και τις αξίες αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Γι’αφτό και οι προσπάθειες για την δίκαιη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία σήμερα και αξίζουν διαρκούς διεθνούς συμπαράστασης. Για το τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού με μια λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Για μια Κύπρο ειρηνική χωρίς ξένους στρατούς και ξένες βάσεις.
Θέλουμε με την ευκαιρία αυτή να απευθύνουμε έναν ιδιαίτερο χαιρετισμός στον μέχρι τώρα Γενικό Γραμματέα του Κινήματος σας, τον φίλο μας Γιώργο Περδίκη, για την πλούσια δράση του τόσο στην Κυπριακή Βουλή όσο και στα κινήματα, και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στους νέους αγώνες του. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου